Duchové a slzy

 Dny plynuly docela rychle. Letos jsme dostali snad na všechno nové učitele. Kdo nám ale zůstal je profesor Hatfield, který nás ale nemá na lektvary, nýbrž na obranu. Máme nové profesory, kteří tu ještě nikdy neučili. Jeden z nich se jmenuje Parker a máme ho na dějiny místo Lowe. Hned první hodinu s ním jsme se měli setkat ve vstupce, kde si ho Tie spletla s Lowe. Byla to sranda ;) Teda jak pro koho. Tie si hned zapsal do svého deníčku. Ale co si o ní zapsal, to ví jen on.

Stejně tak na astronomii máme nového profesora Sawyera, který chtěl první hodinu vědět, co si pamatujeme z prváku. Moje odpověď byla, že Merkur. Protože pak nám hodiny astronomie odpadali. Jaká škoda. *ironicky* Pan profesor je, ale formát a hned nám nabídl, že nás látku doučí. Než se ale stihla celá kolej představit vletěli dovnitř dva duchové, bývalí profesoři. Jeden byl ten, kterého už jsme jednou viděla a umřel tragicky, když vzal studenty do Zapovězeného lesa.  Snažil se vystrašit našeho nového profesora, ale moc se mu to nedařilo. Ten den nám rozhodně pozvedli náladu.

* tato část deníku je místy špatně čitelná a mokrá*

Víš deníku, musím ti ještě něco říct. Ještě pár dní před tím, než jsme měli první hodinu astry, stala se velmi nemilá věc. Náš pan kolejní Douglas Hamilton umřel. Právě ten duch, který vletěl do třídy, mi to před tím ve vstupní hale oznámil. Moc jsme mu, ale nevěřila, ale zase to byl duch. Celá škola to nesla velmi těžce. Jediné pozitivum, které jsme na tom našla deníčku, bylo to, že zemřel přirozeně ve spánku. 

Na druhý den se konalo rozloučení v jeho třídě. Sešlo se nás docela dost. Smuteční řeč měl pan Perry, náš pan zástupce. I je mu se po tváři skutálela nejedna slza, i když před tím v kolejní místnosti, když nám donesl kravaty, se usmíval. Řeč byla moc hezká. 


Večer se pan Perry ještě za námi stavil na koleji a přinesl obraz, který objednal. Pověsil ho nad krb. Je to pohyblivý obraz pana Hamiltona, který se na něm usmívá. Možná na nás někdy i promluví. Kdo ví. Doufám, že u dalšího zápisku, kdy se potkáme deníčku, už bude vše zase o něco veselejší.

"Nezemřel jsem, neboť budu žít stále v srdcích těch, kteří mě milovali."

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Co již bylo napsáno za prvák do deníku

Průvodce a vrzající parkety

Léto dvacet dvacet